Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Menü

Éden Prémium Quinoatészta kölessel - Szélesmetélt 200 g

Ár:
960 Ft

Quinoalisztből lisztből készült kellemes ízű gluténmentes száraztészta kölesliszttel.

 

Glutén-és búzamentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják, emellett könnyen emészthető és sokoldalúan felhasználható.

Összetevők: víz, quinoaliszt, kölesliszt, útifű maghéj liszt

Elkészítési javaslat: Tegyük a kívánt mennyiséget bő, forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá egy csipet sót, és időnként megkeverve, alacsony fokozaton főzzük 3-5 percig, majd szűrjük le, majd bő vízzel öblítsük le. A hagyományos tésztával megegyező módon fogyasztható.

Fogyaszthatják: Lisztérzékenyek, tojásérzékenyek, tejcukorérzékenyek, szójaérzékenyek

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. április 01.
Szállítási díj: 990 Ft

Leírás és Paraméterek

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1702 kJ / 406 kcal
Zsír 4,9 g
–Amelyből telített zsírsavak 0,3 g
Szénhidrát 72 g
–Amelyből cukrok 4,4 g
Rost 10 g
Fehérje 14 g
0,01 g

Tárolás: Száraz, hűvös és napfénytől védett helyen tárolandó!

Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.

Allergén információ: A termékdióféléket is feldolgozó üzemben készült.

Származási hely: Magyarország

A quinoa az egyik legtöbb ásványi anyagot és tápanyagot tartalmazó, legtáplálóbb gabona. Rengeteg fontos vitamint tartalmaz: B-vitaminokat (B1, B2, B3), C-, E-vitamint és ß–karotint. Az ásványi anyagok közül különösen gazdag magnéziumban, kalciumban, vasban, káliumban, illetve foszforban és cinket is tartalmaz. Lassan lebomló szénhidrátforrás, sok élelmi rosttal. Lúgosító hatással is bír. Zsírtartalma a gabonaféléknél nagyobb, főként telítetlen zsírsavakból tevődik össze.
Minden esszenciális aminosavat tartalmaz. Igen figyelemreméltó a lizin, cisztin és metionin tartalma. Fehérjetartalma 13,3-15,2%. Összehasonlításul a rizs fehérjetartalma 7,4%, a búzáé pedig 11,7 %. Vegetáriánusoknak, vegánoknak különösen ajánlott, bátran helyettesíthetőek vele az állati fehérjék.
Az útifű maghéj ideális rostforrás azok számára is, akik a búzára érzékenyek. Nyugtató hatással bír az érzékeny belekre, amit a búza rostjai alaposan kidörzsölhetnek. Az útifű maghéj teljesen természetes és biztonságos. A világon több száz millióan használják évente. A szervezetben nem szívódik fel, nem hat izgatóan rá és nem okoz függőséget, emiatt alkalmas folyamatos hosszú távú használatra.

Elkészítési javaslat:
Tegyük a kívánt mennyiséget bő, forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá egy csipet sót, és időnként megkeverve főzzük 2-3 percig, majd szűrjük le. A hagyományos tésztával megegyező módon fogyasztható.

Vegán termék: glutén,- gabona, -tej, -tojás, -szója, -kukorica, -burgonya, -rizs, tartósítószer-és koleszterinmentes.

Fogyaszthatják:
Lisztérzékenyek, tojásérzékenyek, tejcukorérzékenyek, szójaérzékenyek

Átlagos tápanyagtartalom: (/100g)
Energia: 1404,79kJ/333,58 Kcal
Szénhidrát: 62,02 g, melyből 1,08g cukor;
Fehérje: 14,31g
Zsír: 3,14g, melyből 0,57g telített zsírsavak;
Só: 0,03g

Keresés